ЗАЩО ДА УЧИМ НЕМСКИ ЕЗИК?
- Английският, френският и немският са трите официални работни езика на Европейския съюз, а немският е вторият най-разпространен език на европейския континент.
- Немският език е вратата към висшето образование на световно ниво! Една от причините немският език да има толкова висок авторитет в научната общност е фактът, че германските университети имат отлична международна репутация. Страната е сред най-популярните дестинации за студенти от чужбина. Нещо повече, германската система за висше образование може да се похвали с редица университети с много ниска или дори никаква такса за обучение.
- В областта на науката и изследванията, немският е втория най-често използван научен език. Германия е третият по големина участник в научноизследователската дейност и предлага стипендии за научни изследвания на учени от чужбина.
- Знанията по немски език увеличават възможностите ви за работа в германски и чуждестранни компании в собствената ви страна и в чужбина. Владеенето на немски език ви помага да работите продуктивно за работодател с глобални бизнес връзки.
- Германия е най-голямата икономика в Европейския съюз и четвъртата по големина в света. Тя е дом на многобройни международни корпорации и е в челните редици на новите технологии. Познаването на езика на германските ви бизнес партньори подобрява отношенията ви, а оттам и шансовете ви за ефективна комуникация и успех.
- Гражданите на Германия са едни от най-запалените пътешественици в света, те са рекордьори по разходи за международни пътувания! Тези от вас, които работят в туристическия бранш, могат да се възползват от този огромен пазар. Немскоговорящите екскурзоводи и персонал са високо ценени!

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ФОХЕЛ?
В езиков център ФОХЕЛ предлагаме индивидуално и групово обучение по немски език. Индивидуалното обучение е съобразено изцяло с нивото, което клиентът желае да постигне, както и областта, в която езикът ще му бъде необходим. Спазва се желаната от курсиста честота и продължителност на учебните занятия. Независимо дали се отнася до индивидуални или групови занятия, всеки курсист е важен за нас.
Ето защо във ФОХЕЛ не работим с големи групи – курсовете се състоят от не повече от 10 души.
Курсовете се провеждат в модерни учебни зали, оборудвани с всички средства за провеждането на интерактивни уроци. Ще ви посрещнем в приятна и комфортна обстановка, на удобна локация в сърцето на Бургас!

КАК ПРЕПОДАВАМЕ?
Във ФОХЕЛ сме избрали курсовете по немски език да се извършват по системата Delfin или Schritte на немското издателство Hueber. Обучението по системата Delfin /или Schritte/ се осъществява в три курса, обособени в три учебника: А1, А2, В1, съобразени с Общата европейска езикова рамка. Подходяща е както за възрастни, така и за младежи, без предишни познания по езика. Системата засяга актуалните теми, с които един чужденец би се сблъскал в немскоговоряща страна и предлага разнообразни и интересни материали за упражнение както на писмените, така и на комуникативните умения.
Учебните системи са подбрани така, че да предлагат модерни и увлекателни теми, много възможности за общуване и разнообразни упражнения. Учебниците са актуални, за да са максимално полезни при работа, помощ при обучениe, развлечения или при пътуване в чужбина.

ФОРМИ НА ОБУЧЕНИЕ:

ГРУПОВО ОБУЧЕНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК:
Всяко ниво включва 100 учебни часа и продължава 2 месеца. Цената на едно ниво от 100 уч. ч. е 300 лв. (3 лв. на уч. ч.) и може да се плати на 2 вноски.
Групите се състоят от 5 до 10 курсисти.

ПОЛУИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК:
Включва малки групи от 3 или 4 курсиста.
Цената на едно ниво при тази форма на обучение е 300 лв., включва 70 уч. часа и може да се плати на 2 вноски.

ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК:
Провежда се в удобно за курсиста време. Цената на един учебен час (40 мин.) за ниво А1, А2, В1 е 15.00 лв. За ниво В2, С1, С2 - 17 лв./уч. ч. Курсистът не предплаща авансово обучението, а заплаща само усвоените за деня часове. Обучението може да се провежда с двама души, като всеки от тях ползва 10 % отстъпка от цената. На завършилите курса издаваме ЛИЦЕНЗИРАН СЕРТИФИКАТ. Цената му на български език е 18 лв., а на немски език – 20 лв.